SMT Bouw & Vastgoed ontwikkelt “Sint Anna Kerk West tot woon-zorgcentrum met wijkfunctie”

Op 23 augustus 2022 kocht SMT Bouw & Vastgoed de Sint Anna Kerk aan de Boschmeersingel 26 in ’s-Hertogenbosch van de Rooms Katholieke Parochie Heilige Maria uit Rosmalen.
In een ontwikkeltraject van slechts twee jaar heeft SMT de locatie getransformeerd tot een woonplek voor bewoners met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), die in zelfstandige appartementen zullen gaan wonen.

SMT Bouw & Vastgoed is er trots op dat zij diverse partijen - SWZzorg - Zayaz woningcorporatie - Farent bij elkaar heeft kunnen brengen en dat we in een goede samenwerking invulling hebben kunnen geven aan deze mooie duurzame ontwikkeling.

Een van de belangrijkste nieuwe toevoegingen aan de wijk is het woon-zorgcentrum met een wijkfunctie. Dit centrum is ontworpen met oog voor toegankelijkheid, zodat het een gastvrije plek is voor iedereen.

Duurzaamheid en leefbaarheid staan centraal in dit project. Het woon-zorgcentrum zal bestaan uit 40 appartementen, elk met een eigen buitenverblijf en diverse gemeenschappelijke ruimtes en faciliteiten.
Ook worden er parkeerplaatsen gerealiseerd.

SMT richt zich, met deze ontwikkeling, sterk op circulair bouwen en milieuvriendelijkheid. Belangrijke aspecten zijn het oogsten van materialen uit de oude kerk en het bevorderen van biodiversiteit met inheemse beplanting en nestkasten. Het gebouw krijgt een groen dak voor regenwateropvang, groene gevels voor betere lucht- en
waterkwaliteit, geluidsisolatie en zonnepanelen voor duurzame energie.

SMT is na de bouwvak gestart met de realisatie van dit bijzondere project. Het woon-zorgcentrum wordt een nieuwe plek van
verbinding, waar de herinnering aan de Sint Anna Kerk West voortleeft in een
moderne, duurzame vorm.


Wil je meer informatie?

Weten wat SMT voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.